Olej z vlašských orechov - extra panenský - Hont (0,5 l)

1 hodnotenie
 
 

Obsah: 0,5 l

Dostupnosť Do 7 dní
€25,98    
Kód tovaru 347
Výrobca Olej Hont s.r.o.
Kategória Bylinné oleje
 
 

Olej špičkovej kvality. 

Výroba olejov prebieha výlučne jediným lisovaním za studena v šnekovom lise. Starostlivý a šetrný priebeh lisovania, pri ktorom nám ide o kvalitu, nie o kvantitu, zaručuje špičkovú kvalitu olejov. To platí pre chuť, farbu, arómu a obsah cenných látok prírodných rastlinných olejov. Po vylisovaní sa oleje nefiltrujú, ale nechávajú jednoducho sedimentovať, čím si zachovávajú silu prírody skrývajúcu sa v olejoch lisovaných za studena. Po sedimentácii, ktorá trvá minimálne 20 dní, sa oleje ručne plnia do fľiaš. 

- je vyrobený na Slovensku z výlučne regionálnych suroví

- získal certifikát "Regionálny produkt Hont"

- je lisovaný šetrnou metódou za studena, prvé lisovanie

- je vyrobený bez tepelnej úpravy a akejkoľvek chemickej úpravy

- je nerafinovaný a nefiltrovaný – necháva sa prirodzene usadiť

- týmto postupom výroby zostávajú v oleji všetky cenné látky zachované - má vysoký obsah stopových prvkov, železa, vitamínov a antioxidantov

- látky obsiahnuté v tomto oleji, najmä Omega-3 a Omega-6, vitamíny E, C, B -B1, B2, B3 (niacín), B6 , železo a mangán sú veľmi dôležité pre organizmus : majú priaznivý vplyv na funkciu srdca a ciev, na hladinu cholesterolu, na pečeň, žlčník a zažívací systém. Chránia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami, spomaľujú procesy starnutia buniek a zvyšujú obranyschopnosť organizmu. 

- olej priaznivo pôsobí na centrálny nervový systém a funkciu mozgu, zlepšuje pamäť, zvyšuje schopnosť koncentrácie a dokáže regenerovať mozgové bunky. Vďaka vysokému obsahu železa si poradí aj s anémiou.

- olej používajte len na studeno: okrem klasických zeleninových šalátov, sa výborne hodí k dobrému syru, ale aj k ovocnému šalátu, k jogurtu s müsli, k tvarohu, na krupicovú či ovsenú kašu, palacinky a parené buchty namiesto masla

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.